Make your own free website on Tripod.com

Novembre de 2003, número 10 http://www.bitlles.com

EDITORIAL

HOMENATGE ALS CAMPIONS

L'Albesa sis vegades campió de Catalunya

El Club de Bitlles Albesa és, sense cap mena de dubte, el millor club de Bitlles Catalanes de Catalunya. Queda molt clar repassant el seu palmarès en els nou anys d'història del Campionat de Catalunya d'aquest esport.

Va classificar-se per competir en aquest campionat per primera vegada l'any 1997 i de moment no ha deixat de fer-ho. Per obtenir aquesta classificació ha hagut de ser un del dos millors equips de Lleida. En sis de les seves set participacions en el Campionat de Catalunya, l'Albesa ha estat superior a tots els seus rivals.

L'any 1997, en l'edició disputada a Vilanova de la Barca va superar a la final a l'equip de Benavent de Segrià, que havia guanyat les edicions dels anys 95 i 96. A Horta - Barcelona - l'any 98 va superar l'equip del COP de Barcelona. Va repetir victòria l'any 99 a Amposta derrotant a la final a Freginals. A l'edició de l'any 2000 a Ponts va repetir final i victòria sobre Benavent de Segrià. L'any 2001 a Viladecans es va desfer del Can Folguera, de Santa Perpètua de Mogoda. Aquest mateix equip barceloní va ser l'encarregat de trencar a Amposta l'any 2002 el domini de l'equip d'Albesa

En l'edició d'enguany Albesa ha recuperat el primer lloc superant a la final al C.B. Vilanova de Bellpuig, en un campionat disputat a Benavent de Segrià.

La presidenta del C.B. Albesa, Pepita Millà ens explica que conten amb 24 socis, 20 d'ells jugadors federats (15 homes i 5 dones), però li preocupa especialment que la mitjana d'edat dels jugadors i jugadores és molt alta i troba a faltar més afecció entre el jovent d'Albesa. Confia que l'empenta que han agafat Girona i Barcelona amb jugadors i jugadores força joves s'encomani també als equips de Lleida i Tarragona.

També ens comenta el poc ajut que rep un club com el seu, que practica un esport minoritari, havent de comptar sempre amb la bona voluntat de les persones per tirar endavant. Tot i això es mostra molt satisfeta i orgullosa de les fites aconseguides pel seu club i confia en sent protagonista de la història de les Bitlles Catalanes, i recorda amb especial emoció haver estat rebuts pel President de la Generalitat de Catalunya en haver estat cinc vegades consecutives campions de Catalunya.


NOTICIES
Tirada popular a Vilassar de Mar - El passat dia 18 d'octubre a Vilassar de Mar es va celebrar una tirada Popular amb tothom qui va vulgue participar en la tirada.
Lliga de Tarragona - Ultims resultats de primera i segona divisió la Liga de Tarragona. Resultats
Lliga de Barcelona. - Ultims resultats de primera i segona divisió de la Liga de Barcelona. Resultats
Tirada escolar a Taradell - El passat dia 8 d'octubre a Tarradell es va celebrar una tirada escolar amb els alumnes de l'escola per veure de fer Jocs Escolars a la comarca.
Promoció Jocs Escolars a Terrassa - El passat dia 31 d'octubre al Vallès Occidental a Terrassa es va suspendre per la pluja una activitat de promoció de Bitlles Catalanes en motiu de la competició de Cros.

AGENDA
Lliga de Tarragona. 2a Divisió. El proper dia 16 de novembre de 2003 a partir de les 10 hores a L'Ampolla es farà la proxima jornada. Lliga de la Segona divisió de Tarragona. Calendari
Lliga de Tarragona. 1a Divisió. El proper dia 9 de novembre de 2003 a partir de les 10 hores a Masdenverge es farà la proxima jornada. Lliga de la Primera divisió de Tarragona. Calendari
Lliga de Lleida. Totes les divisions. Els propers dies 9, 16, 23 i 30 de novembre de 2003 es celebraran les proximes
j
ornades. Cada partit es jugarà en el camp de casa. Calendari
Lliga de Barcelona Totes les divisions. El proper dia 9 d novembre de 2003 a partir de les 10 hores a Can Folguera es farà la proxima jornada.Lliga de la Primera divisió de Barcelona. Calendari
Lliga de Girona. Aquest mes de novembre de 2003 començarà la Lliga, properament el calendari en aquesta web.
Festa de Jocs Populars a Tona - El proper dia 30 de novembre a Tona (Osona) es celebrarà una Fira sobre Jocs Populars entre ells i seran les Bitlles Catalanes.
Bellpuig d'Urgell - El proper dia 9 de novembre a Bellpuig d'Urgell (Urgell) es celebrarà un acte de promoció de les Bitlles Catalanes a nens i nenes en el Camp de Golf de Bellpuig a partir de les quatre de la tarda.
Tirada popular a Teia - El proper dia 9 de novembre a Teia es celebrarà una tirada popular per promocionar el Joc de les
Bitlles Catalanes amb aquesta població.
INEFC (Barcelona) - El proper dia 17 de novembre al INEFC de Barcelona es celebrarà una tirada amb estudiants per donar a coneixer el joc de les Bitlles Catalanes als futurs mestres d'Educació Fisica.
Tirada a Granollers - El proper dia 15 de novembre a Granollers amb la col·laboració dels Castellers de Granollers es celebrarà una tirada popular per promocionar el Joc de les Bitlles Catalanes amb aquesta població.
Tirada escolar a Vilafranca del Penedes. A partir del dia 3 de novembre es realitzaran tot un seguit de tirades escolars a les escoles Escola Sant Josep, CEIP Dr. Estalella Graells, CEIP Baltà Elias , CEIP Cristòfor Mestre, CEIP Mas i Perera, Escola Montagut i Escola Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca del Penedes per donar a coneixer les Bitlles Catalanes als nens i nenes de Vilafranca del Penedes

PORTA OBERTA

JOAN GARCíA I SANDRA LÓPEZ CAMPIONS DE CATALUNYA

Els jugadors de Barcelona triomfen a Mont-ras

La cinquena edició del Campionat de Catalunya Individual de Bitlles Catalanes, celebrada a Mont-ras (El Baix Empordà) el diumenge 5 d'octubre ha acabat amb el triomf dels jugadors barcelonins del Club Bitlles COP Joan García i Sandra López.

En categoria femenina, el domini de Sandra López ha estat aclaparador des la primera partida de les tres disputades. Pel que fa al segon lloc, no s'ha decidit fins l'última tirada a favor de la jugadora de Lleida Crecència Monistrol - campiona l'any passat - en front de Mari Gómez, també de Barcelona. Cal destacar la gran actuació de la jugadora local Mònica Padín que s'ha classificat en quart lloc

Més ha hagut de suar la victòria en Joan García en front del jugador de Lleida Bartolomé Huguet. Després de disputar tres partides s'ha produït un empat a punts i bitlles fetes entre tots dos jugadors, havent-se de disputar per desempatar una ronda de tres tirades entre tots dos, que ha decantat la balança a favor del barceloní. Josep Forcada, de Lleida, ha estat tercer i Francesc Bo, de Tarragona quart.

Manel Montalban i Carles Salgas, alcalde i regidor de cultura de Mont-ras, han estat al front de la magnífica organització d'aquest cinquè Campionat de Catalunya Individual de Bitlles Catalanes, i s'han compromès a superar-se l'any que ve en l'organització del desè Campionat de Catalunya de Clubs.


SABIES QUE....?

Terres de Lleida

Sabies que antigament a les Terres de Lleida es tiraven 8 vegades en comptes de 9 tirades com es fa actualment i per cada ronda nomès es feia una tirada en comptes de les 3 que es fa actualment.


ENLLAÇOS
Lluisos d'Horta - Entitat d'Horta on participen en moltes activitats de Bitlles Catalanes i moltes activitats de Teatre, cinema, etc...
Esport Català - Web d'informació sobre l'esport català. Informació sobre les Bitlles Catalanes

NOVETATS
1000 juegos y deportes populares y tradicionales - Llibre on es descriuen més de 1000 jocs i esports d'arreu amb una explicació molt acurada. Te bastantes referencies sobre les Bitlles Catalanes.
Calendaris de Lliga - Calendaris de Lliga de les diferents divisions ( dos grups de primera divisió, dos grups de segona divisió i una divisió femenina) de Bitlles Catalanes. Més informació per mail a info@bitlles.com.
Resultats de Lliga - Resultats de Lliga de les diferents Territorials (Barcelona, Tarragona) on es juga les Bitlles Catalanes. Més informació per mail a info@bitlles.com

Per donarte de baixa envia un mail a baixa@bitlles.com, posant al assumpte "Donar de baixa".

Butlletí Bitllaire - Clubs de Bitlles de Barcelona - http://www.bitlles.com