Make your own free website on Tripod.com

Desembre de 2003, número 11 http://www.bitlles.com

EDITORIAL

Tirades escolars, Jocs Escolars i Tirades populars

Aquesta temporada ha començat la promoció de les Bitlles Catalanes a les Comarques de Barcelona estarà definida en tres sentits diferents per portar a terme el coneixement, la practica de les Bitlles Catalanes i la futura creació de Clubs de Bitlles.

Les Tirades escolars dona conèixer les Bitlles Catalanes als més mestres i als nens, es la manera de potenciar les Bitlles a les escoles.

El numero d'escoles que es fan arreu de les comarques de Barcelona son moltes arreu de tota la demarcació des Vilassar de Mar, Vilafranca, Taradell, Igualada, Cerdanyola del Vallès,... , i això suposa un esforç per donar a coneixer el Joc de les Bitlles Catalanes

Els Jocs Escolars es un campionat escolar que es juga a diferents comarques de Catalunya. A cada territorial (Barcelona, Lleida Girona i Tarragona) es juga una final que serà classificatoria pel Fase Nacional dels Jocs Escolars de Catalunya. Aquesta competició serveix per juga d'una manera regular a tots el nens i nenes que ho desitgin.

Les Tirades populars en Festes Majors i festes de qualsevol tipus serveixen per animar a tothom a jugar a les Bitlles Catalanes se'n fan moltes a tot Catalunya i serveixen perquè clubs nous puguin jugar, per una mica més endavant juguin a les Bitlles Catalanes.

Son molts actes els que es realitzen per mirar de donar a conèixer el nostre joc de les Bitlles i esperem que cada vegada siguem més gent la que jugui en un joc nostre en que s'ha jugat des el segle XIV (en dades escrites), perquè en aquest segle no desaparegui.


NOTICIES
Festa de Jocs Populars a Tona - El passat dia 30 de novembre a Tona (Osona) es va celebrar una Fira sobre Jocs Populars entre ells i seran les Bitlles Catalanes.
Lliga de Tarragona - Ultims resultats de primera i segona divisió la Liga de Tarragona. Resultats
Lliga de Barcelona. - Ultims resultats de primera i segona divisió de la Liga de Barcelona. Resultats
Lliga de Lleida. - Ultims resultats de primera, segona divisió i la divisió femenina de la Liga de Lleida. Resultats
Lliga de Girona. - Ultims resultats de primera divisió de la Liga de Girona. Resultats
Jornadas de psicología de los bolos - Los próximos días 28 y 29 se desarrollarán en Santander las 'Jornadas de Psicología de los bolos.
Jornada amb estudiants de la Universitat Ramon Llull - El passat dia 29 de novembre a les pistes de Bitlles de la Vall d'Hebró (Pas d'Issadora Duncan s/n) es va realitzar una jornada per ensenyar el joc de les bitlles als estudiants de la Universitat Ramon Llull.
Tirada escolar a Vilafranca del Penedes. Del dia 3 de novembre i durant tot el mes es va realitzar tot un seguit de tirades escolars a les escoles Escola Sant Josep, CEIP Dr. Estalella Graells, CEIP Baltà Elias , CEIP Cristòfor Mestre, CEIP Mas i Perera, Escola Montagut i Escola Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca del Penedes per donar a coneixer les Bitlles Catalanes als nens i nenes de Vilafranca del Penedes
INEFC (Barcelona) - El passat dia 17 de novembre al INEFC de Barcelona es va celebraruna tirada amb estudiants per donar a coneixer el joc de les Bitlles Catalanes als futurs mestres d'Educació Fisica.

AGENDA
Lliga de Tarragona. 2a Divisió. El proper dia 14 de decembre de 2003 a partir de les 10 hores a Amposta es farà la proxima jornada. Lliga de la Segona divisió de Tarragona. Calendari
Lliga de Tarragona. 1a Divisió. El proper dia 7 i 21 de desembre de 2003 a partir de les 10 hores a Amposta i Els Alfacs es farà la proxima jornada. Lliga de la Primera divisió de Tarragona. Calendari
Lliga de Lleida. Totes les divisions. Els propers dies 7, 14 i 21 de desembre de 2003 es celebraran les proximes
j
ornades. Cada partit es jugarà en el camp de casa. Calendari
Lliga de Barcelona Totes les divisions. El proper dia 14 de desembre de 2003 a partir de les 10 hores a Horta (Barcelona) es farà la proxima jornada.Lliga de la Primera divisió de Barcelona. Calendari
Lliga de Girona. El proper dia 14 de desembre de 2003 es celebrarà una jornada de Lliga que es juga a Mont-ras (Baix Emporda). Calendari
Celebració a Igualada del Saló de la Infancia - Els propers dies de Nadal a Igualada a l'anoia es celebrarà el Saló de la Infancia amb la participació del Club de Bitlles Igualada.

PORTA OBERTA

INICI APRETAT A TARRAGONA

A les comarques de Tarragona s'està disputant la quinzena edició de la Lliga de Bitlles Catalanes, que ha tingut un inici tant disputat i emocionant com el final de la passada temporada.

Els equips de la Galera i Deltebre dominen la competició de primera divisió amb 12 punts cadascun d'ells, després d'haver jugat vuit partides, guanyant-ne sis i perdent-ne dues. Amb dos punts menys els segueixen els equips de Els Valentins, Santa Bàrbara, Sant Carles A i La Sènia. En el cas de Els Valentins i Santa Bàrbara, tant sols han disputat sis partides, guanyant-ne cinc i perdent-ne una, el que els dóna la possibilitat de posar-se al capdavant de la classificació quan recuperin les dues partides que els falten.

A la cua de la classificació d'aquesta primera divisió hi trobem el Sant Jaume, Els Alfacs A - sotscampió la passada temporada - i el Masdenverge A amb 4 punts, i el Sant Rafel B tant sols amb dos punts.

La classificació individual està encapçalada per Abundio Quesada (Els Valentins), amb més de 83 punts de mitjana per partida. El segueixen en Francesc Miralles (Freginals A), Ramon Queral (Sant Rafel A), Ramon Matamoros (Sant Carles A), Antonio Galarzo (Els Valentins) i Francisco Tomàs (Masdenverge).


SABIES QUE....?

Lloc de joc a l'Ametlla de Mar

El dia 29 d'abril de 1496 a l'Ametlla de Mar es juga en un lloc anomenat Porta d'en Pere Bramon.


ENLLAÇOS
Club de Bitlles Montgai - Web del Club de Bitlles Montgai (Lleida) amb el seus equips de Bitlles i les activitats que realitzen
Club de Bitlles Llofriu - Web del Club de Bitlles Llofriu (Baix Empordà) amb la informació del Club de Bitlles.

NOVETATS
Llistat del Clubs de Bitlles Catalanes - Llistat dels Clubs de Bitlles amb les noves inclusions d'aquest any que han estat bastant nombroses sobre tot a Barcelona i Girona.
Noticies - Nou servei de noticies a la Web de Les Bitlles Catalanes. Més informació per mail a info@bitlles.com.
Resultats de Lliga - Resultats de Lliga de les diferents Territorials (Lleida, Girona i Barcelona) on es juga les Bitlles Catalanes. Més informació per mail a info@bitlles.com

Per donarte de baixa envia un mail a baixa@bitlles.com, posant al assumpte "Donar de baixa".

Butlletí Bitllaire - Clubs de Bitlles de Barcelona - http://www.bitlles.com