Make your own free website on Tripod.com

Octubre de 2003, número 9 http://www.bitlles.com

EDITORIAL

HOMENATGE ALS CAMPIONS

L'Albesa sis vegades campió de Catalunya

El Club de Bitlles Albesa és, sense cap mena de dubte, el millor club de Bitlles Catalanes de Catalunya. Queda molt clar repassant el seu palmarès en els nou anys d'història del Campionat de Catalunya d'aquest esport.

Va classificar-se per competir en aquest campionat per primera vegada l'any 1997 i de moment no ha deixat de fer-ho. Per obtenir aquesta classificació ha hagut de ser un del dos millors equips de Lleida. En sis de les seves set participacions en el Campionat de Catalunya, l'Albesa ha estat superior a tots els seus rivals.

L'any 1997, en l'edició disputada a Vilanova de la Barca va superar a la final a l'equip de Benavent de Segrià, que havia guanyat les edicions dels anys 95 i 96. A Horta - Barcelona - l'any 98 va superar l'equip del COP de Barcelona. Va repetir victòria l'any 99 a Amposta derrotant a la final a Freginals. A l'edició de l'any 2000 a Ponts va repetir final i victòria sobre Benavent de Segrià. L'any 2001 a Viladecans es va desfer del Can Folguera, de Santa Perpètua de Mogoda. Aquest mateix equip barceloní va ser l'encarregat de trencar a Amposta l'any 2002 el domini de l'equip d'Albesa

En l'edició d'enguany Albesa ha recuperat el primer lloc superant a la final al C.B. Vilanova de Bellpuig, en un campionat disputat a Benavent de Segrià.

La presidenta del C.B. Albesa, Pepita Millà ens explica que conten amb 24 socis, 20 d'ells jugadors federats (15 homes i 5 dones), però li preocupa especialment que la mitjana d'edat dels jugadors i jugadores és molt alta i troba a faltar més afecció entre el jovent d'Albesa. Confia que l'empenta que han agafat Girona i Barcelona amb jugadors i jugadores força joves s'encomani també als equips de Lleida i Tarragona.

També ens comenta el poc ajut que rep un club com el seu, que practica un esport minoritari, havent de comptar sempre amb la bona voluntat de les persones per tirar endavant. Tot i això es mostra molt satisfeta i orgullosa de les fites aconseguides pel seu club i confia en sent protagonista de la història de les Bitlles Catalanes, i recorda amb especial emoció haver estat rebuts pel President de la Generalitat de Catalunya en haver estat cinc vegades consecutives campions de Catalunya.


NOTICIES
Lliga de Tarragona - Ultims resultats de la Liga de Tarragona. Resultats
Festa Major de Barcelona. Merce 2003 - El passat dia 24 de setembre al Guinardo de Barcelona es va celebrar la
Festa Major de Barcelona
. Resultats
Festa Major Vil·la d'Horta 2003 - El passat dia 21 de setembre a Horta de Barcelona es va celebrar la
Festa Major d'Horta
. Resultats

AGENDA
Lliga de Tarragona. 2a Divisió. El proper dia 5 d'octubre de 2003 a partir de les 10 hores a Roquetes es farà la proxima jornada. Lliga de la Segona divisió de Tarragona. Calendari
Lliga de Tarragona. 1a Divisió. El proper dia 12 d'octubre de 2003 a partir de les 10 hores a Sant Rafel es farà la proxima jornada. Lliga de la Primera divisió de Tarragona. Calendari
Lliga de Barcelona 1a Divisió. El proper dia 12 d'octubre de 2003 a partir de les 10 hores a Sant Rafel es farà la
proxima j
ornada.Lliga de la Primera divisió de Barcelona. Calendari
Lliga de Barcelona. 2a Divisió. El proper dia 12 d'octubre de 2003 a partir de les 10 hores a Sant Rafel es farà la
proxima j
ornada. Lliga de la Segona divisió de Barcelona. Calendari

PORTA OBERTA

PREPARANT EL CAMPIONAT DE CATALUNYA INDIVIDUAL

El proper 5 d'octubre es disputarà a Mont-ras (Baix Empordà) el cinquè Campionat de Catalunya Individual de Bitlles Catalanes. Hi prendran part els millors jugadors i jugadores de les diferents lligues territorials. D'entre els participants hi destaca la presència d'en Josep Iglesias - C.B. l'Albagés - i de la Crecència Monistrol - C.B. Golmés - com a campions de l'edició del 2002, així com la d'en Joan Perea - C.B.C. Spuknics de Mont-ras - com a millor jugador del Campionat de Catalunya de Clubs del 2003.

Cal destacar que per primera vegada participaran en aquest campionat jugadors de les comarques de Girona, on la temporada passada es disputà competició oficial per primera vegada.

Per preparar aquest important esdeveniment, durant tot el mes de setembre s'organitzen diferents campionats a tota la geografia catalana, aprofitant les Festes Majors o la Diada Nacional de Catalunya, com es fa a Mont-ras i a Bellpuig d'Urgell.

A Barcelona hi ha competició cada cap de setmana, i queda per disputar-se el Trofeu Vila d'Horta el dia 21 i el Campionat de la Mercè el 24. A Girona s'ha disputat el dia 11 el segon Campionat Baix Empordà, i a Lleida destaca la celebració el dia 28 de setembre del campionat a Els Alamús.


SABIES QUE....?

Document a Reus (Baix Camp)

Sabies que'l any 1416 a l'Ordinació de Reus es tracta de la ordenació del joc de les Bitlles Catalanes en que no es podia jugar a Bitlles Catalanes amb diners a cap lloc de la vila ni al terme municipal..


ENLLAÇOS
La Liturgia de les Bitlles - Llibre escrit per Pere Lavega. Més informació per mail a info@bitlles.com
Districte Horta-Guinardo - Districte de Barcelona que compta amb tres clubs federats i amb 10 equips participant a la Lliga de Barcelona. Col·labora amb moltes de les activitats que es fan arreu sobretot en la promoció a escoles i grups interessats amb les Bitlles Catalanes

NOVETATS
Noticies a la web de les Bitlles Catalanes - Les Noticies a la web de les Bitlles Catalanes es modernitzen i faran que tota l'informació de Bitlles Catalanes estigui més actualitzades i molt mes agils.
Calendaris de Lliga - Calendaris de Lliga de les diferents Territorials on es juga les Bitlles Catalans. Més informació per mail a info@bitlles.com

Per donarte de baixa envia un mail a baixa@bitlles.com, posant al assumpte "Donar de baixa".

Butlletí Bitllaire - Clubs de Bitlles de Barcelona - http://www.bitlles.com