Make your own free website on Tripod.com

dante3.gif (14640 bytes)

pastil.gif (2435 bytes)

LES BITLLES CATALANES A BARCELONA

Va ser el novembre de 1987 i gràcies a l’empenta d’en Gaspar Aguayo i altres, que es fundà el Bitlles Club La Cava-Guinardó 87 i es recuperaren, de forma organitzada, les Bitlles Catalanes a les comarques de Barcelona.

Fins l’any 94 aquest va ser l’únic club barceloní i havia de participar a les competicions organitzades a les comarques del Sud de Tarragona, amb el cost i dificultats que això comportava. L’estiu d’aquell any es fundà el Club Bitlles COP del Carmel i s’organitzà la 1a. Lliga Territorial de Barcelona de Bitlles Catalanes.

Poc desprès de començada la competició s’hi afegí un tercer club, el Club de Bitlles Siuranenc d’Horta, que hi participà amb un equip, pels tres que presentaven els altres dos clubs. Així doncs, amb set equips es disputà el Primer Campionat de Bitlles Catalanes a Barcelona. Curiosament, els tres clubs eren del Districte barceloní d’Horta-Guinardó.

Desprès de tres anys i tres lligues sembla que els esforços dels clubs barcelonins estan donant els seus fruits i per a la quarta lliga Territorial de Barcelona ja hi haurà un club de Santa Perpetua de Mogoda, un altre de Viladecans i un tercer club a Horta (Barcelona) i sembla que les Bitlles Catalanes també tornen amb força a Martorell.

Un projecte important que estan tirant endavant la Federació Catalana de Bitlles i els Clubs de Bitlles de Barcelona amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona es amb les escoles que vulguin fer Bitlles Catalanes fer tirades escolars, per més endavant aconseguir que a les Comarques de Barcelona es pugui realitzar la Fase Final dels Jocs Escolars de Bitlles Catalanes.

Cal confiar que aquest augment de practicants farà augmentar també l’interès de les institucions i dels patrocinadors per a que algun dia, ben aviat si pot ser, sigui ben normal veure gent practicant el joc/esport de les Bitlles Catalanes a les comarques de Barcelona, com ja ho és a les de Lleida i Tarragona.

  pastil.gif (2435 bytes)