Make your own free website on Tripod.com

pastil.gif (2435 bytes)

NOTES DE PREMSA

MONT-RAS DIA 11/09/2002


Bitlles. I Torneig Baix Empordà
Gran èxit de participació a Mont-ras en la primera activitat oficial a les comarques de Girona

Les instal·lacions municipals de la pedrera “Morena” a Mont-ras van acollir aquest passat dimecres, Diada de l’onze de setembre, el I Torneig Baix Empordà de Bitlles Catalanes, primera competició oficial a les comarques gironines.

Hi van participar 115 jugadors, enquadrats en 14 equips de Girona, 7 de Barcelona i 2 de Lleida, en els quinze camps preparats per a l’esdeveniment.

Prop de cinc-centes persones assistiren a la jornada, superant les previsions més optimistes, organitzada per l’Ajuntament de Mont-ras i la col·laboració de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Associació Cultural i Recreativa de Mont-ras i la Federació Catalana de Bitlles.

Les institucions van estar representades per l’alcalde de Mont-ras Manel Montalban, Joan Canals (Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona), Josep Sala (Consell Comarcal del Baix Empordà) i Joan Ricart, president de la Federació Catalana de Bitlles.

Per equips va guanyar el Club Can Folguera, actual campió de Catalunya, i en la prova individual els primers classificats han estat en categoria juvenil i femenina Manoli Santos i José Manuel García del Club Mont-ras, i Josep Andreu del Club Llofriu.

La competició es va desenvolupar sota la direcció tècnica de Toni Solé, president del Club de Bitlles Siuranenc d’Horta.

Cal remarcar, que Girona comença aquesta temporada a competir oficialment i que els dos primers equips classificats de la lliga territorial disputaran al Juny a Lleida els Campionats de Catalunya.

El president de la federació va anunciar el desig que l’edició del 2004 se celebri a les comarques gironines.

En els seus parlaments Manel Montalban i Joan Canals van afirmar que la jornada era una fita esportiva històrica i que les institucions gironines col·laboraran en la promoció i divulgació de les bitlles catalanes.