Resultats Historics dels Campionat de Catalunya:

Temporada 1994/1995 Temporada 1995/1996 Temporada 1996/1997 Temporada 1997/1998 Temporada 1998/1999 Temporada 1999/2000
Temporada 2000/2001 Temporada 2001/2002 Temporada 2002/2003 Temporada 2003/2004

pastil.gif (2435 bytes)

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE BITLLES

BARCELONA 2005

  El Campionat de Catalunya de Bitlles Catalanes arribarà a la onzenà edició el proper estiu de 2005, i seguint l’acord pres per tots els bitllaires de Catalunya d’organitzar-lo de forma rotatòria - Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona-, aquesta edició es celebrarà a les comarques de Barcelona.

 A les dues primeres edicions del Campionat de Catalunya de Bitlles Catalanes (Parc de l’Escorxador de Barcelona l’any 1995 i Sant Carles de la Ràpita l’any 1996) hi van participar els clubs campions de les Lligues Territorials de Tarragona, Lleida i Barcelona (tres equips en total). A totes dues edicions es va proclamar campió l’equip de Benavent de Segrià (Lleida).

 En canvi, a la tercera edició disputada a Vilanova de la Barca l’any 1997 van participar-hi els dos millors clubs de cada Territorial, augmentant així fins a sis el nombre d’equips finalistes. En aquella ocasió va ser l’equip d’Albesa (Lleida) el guanyador del Campionat

A la quarta edició del Campionat de Catalunya de Bitlles disputat a Horta al Districte d'Horta-Guinardo de Barcelona van participar-hi els dos millors clubs de cada Territorial com a l'edició anterior. El primer classificat va ser el Club de Bitlles Albesa, el segon el Club Bitlles COP, el tercer el Club de Bitlles Siuranenc d'Horta, el quart el Club de Bitlles Golmes, el cinquè el Club de Bitlles Deltebre i el sisè el Club de Bitlles Santa Barbara. També hi ha que dir que es va celebrar la I Final dels Jocs Escolars de Catalunya.

A la cinquenà edició del Campionat de Catalunya de Bitlles disputat a Amposta comarca del Montsia de la demarcació de Tarragona van participar-hi els dos millors clubs de cada Territorial com a l'edició anterior. El primer classificat va ser el Club de Bitlles Albesa. També hi ha que dir que es va celebrar la II Final dels Jocs Escolars de Catalunya.

A la sisenà edició del Campionat de Catalunya de Bitlles disputat   a Ponts comarca de La Noguera. El primer classificat va torna a ser el Club de Bitlles Albesa. També s'hi van celebrar la III Final dels Jocs escolars de Catalunya

A la setenà edició del Campionat de Catalunya de Bitlles disputat   a Viladecans comarca del Baix Llobregat. El primer classificat va torna a ser el Club de Bitlles Albesa. També s'hi van celebrar la IV Final dels Jocs escolars de Catalunya.

A la vuitena edició del Campionat de Catalunya de Bitlles disputat   a Amposta comarca del Montsià. El primer classificat va torna a ser el Club de Bitlles Can Folguera de Santa Perpetua. També s'hi van celebrar la V Final dels Jocs escolars de Catalunya

A la novenà edició del Campionat de Catalunya de Bitlles disputat a Benavent de Segrià. El primer classificat va torna a ser el Club de Bitlles Albesa.

A la dezenà edició del Campionat de Catalunya de Bitlles disputat a Mont-Ras (Baix Empordà). El primer classificat per primera vegada va anar a terres Tarragonines el campió va ser La Galera.

 XI CAMPIONAT DE CATALUNYA

BITLLES CATALANES

 Enguany arribem a la desenà edició del Campionat de Catalunya de Bitlles Catalanes. Aquesta XI edició ha de servir per consolidar la pràctica de les Bitlles Catalanes i també la seva més important manifestació: El Campionat de Catalunya. És necessari que es vegi amb normalitat la pràctica d’aquest esport encara minoritari. I per això cal el recolzament d’institucions i patrocinadors. Les Bitlles Catalanes no son tan sols un esport, sinó que són part de la Cultura Popular dels catalans.

 Els Clubs de Barcelona, desprès de sospesar diferents opcions, hem estimat que la seu del Campionat sigui a Manresa. És des d’aquesta Comarca el Bages des d’on més s’ha treballat per popularitzar les Bitlles Catalanes a les comarques barcelonines.

 La propera edició es  disputarà el estiu del 2005 a les Comarques de Barcelona. Hi participaran els dos millors clubs de les quatre Lligues Territorials (Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona). Seran, doncs, vuit equips de cinc jugadors més un reserva que és disputaran l’honor de proclamar-se Campions de Catalunya de Bitlles Catalanes.

 Les instal·lacions seran acondicionades per les Bitlles s’adeqüen perfectament al que nosaltres creiem ha de ser l’organització del Campionat. El públic assistent té una zona ben definida per moure’s sense entorpir l’acció del jugadors i també una bona visió del joc. D’altra banda hi ha prou extensió per marcar les vuit pistes de joc i situar la taula d’anotadors.

 Els vuit equips participants, desprès dels actes previs, disputaran dues partides on es decidiran els tres equips finalistes, quedant els restants classificats, segons la seva puntuació, en 4t, 5è, 6è, 7è i 8è lloc.

 A partir de les 12 del migdia els dos millors equips disputaran la final a una partida, quedant Campió de Catalunya l’equip que més punts aconsegueixi.

 Desprès de la final es farà un dinar de germanor. Acabat el dinar es lliuraran els diferents trofeus i records als participants. Amb els parlaments de les autoritats es donarà per finalitzada la setenà edició del Campionat de Catalunya de Bitlles Catalanes, passant el relleu a la Territorial de Barcelona que començarà a preparar l’edició del 2005.

 Volem remarcar l’esforç dels Clubs de Bitlles de Barcelona, força petits encara, així com de la Federació Catalana de Bitlles per tal de tirar endavant amb èxit aquest important esdeveniment.

 Creiem que aquest acte de les Bitlles Catalanes és prou important per desenvolupar un apartat de la nostra cultura perduda aquest segle a Barcelona. Els clubs de Lleida som una gent amb molta empenta que volem recuperar part de la nostra Cultura Popular Catalana convertint-la en un esport modern i organitzar el Campionat de Catalunya pot ser una ocasió única per aconseguir-ho.

ORGANITZACIÓ:

FEDERACIÓ CATALANA
DE BITLLES
 
Club de Bitlles Tossal del Coro

 

 

 

COLABOREN:

Ajuntament de Manresa

 

 CLUBS PARTICIPANS

LLEIDA

A determinar

A determinar

BARCELONA

Club Bitlles COP

Club de Bitlles Guinardo

TARRAGONA

Club de Birles Galera

A determinar

GIRONA

A determinar

A determinar

 

 XI CAMPIONAT DE CATALUNYA DE

BITLLES CATALANES

CALENDARI

Dia : 3 de Juny de 2005

Hora: A partir de les 9h. del matí

Lloc: Manresa

 PROGRAMA D’ACTIVITATS

9.00h Trobada de participants i entrenaments

9.30h Presentació de llicències

9.45h Benvinguda i obertura del campionat

9.55h Sorteig de pistes

10.00h Primera partida

11.00h Segona partida

12.00h Final

14.00h Dinar de germanor

16.30h Lliurament de trofeus i records

17.00h Cloenda

pastil.gif (2435 bytes)